Development of fast screening methods for developing countries to improve quantity and quality of carbohydrates in potato, sweetpotato and yambean

Beschreibung:

The goal of this study will be to develop a fast and inexpensive near-infrared reflectance spectroscopy (NIRS) screening method for predicting quantity and quality of plant carbohydrates (CHO), on the basis of investigation into the quantity and quality of plant CHO in potato (modern and Andean Solanum groups), sweetpotato and Andean yambean grown in Peru. The new developed method will be applied by an existing global NIRS network to predict quantity and quality of plant CHO simultaneously with other traits.

Ausführendes Institut:

Max Rubner-Institut - Bundesforschungsinstitut für Ernährung und Lebensmittel (MRI) Details von Max Rubner-Institut - Bundesforschungsinstitut für Ernährung und Lebensmittel

Laufzeit:

01. 03. 2009 - 31. 12. 2010

Projektbudget:

60.000 €

Mitwirkende Institutionen:

Förderprogramm:

Fachgebiet:

  • Gemüsebau
  • Verfahrenstechnik

Forschungszweck:

Angewandte Forschung

Förderer:

  • Bundesministerium für wirtschaftliche Zusammenarbeit und Entwicklung (BMZ) Details von (BMZ)

Träger:

Weitere Informationen:

Link zu Projektdetails Externer Link öffnet neues Fenster