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Product monitoring in the scope of the national reduction and innovation strategy for sugar, fats and salt in processed foods (NRI)
Project
Project code: MRI-EV-08-2091Reformulierung1
Contract period: 01.02.2016
- 31.12.2026
Purpose of research: Applied research
Demuth I, Goos-Balling E, Ehnle-Lossos M: Frühstückscerealien: Zuckergehalt und Käufer. [in German: Breakfast cereals: sugar content and purchaser] Proc. Germ. Nutr. Soc. 24 (20), 49, 2018 Max Rubner-Institut (MRI): Konzept: Produktmonitoring Folgeerhebung 2019. 2019 [in German: Concept: Product monitoring Follow-up survey 2019.] Internet: https://www.mri.bund.de/fileadmin/MRI/Veroeffentlichungen/191219_MRI_Produktmonitoring_Konzept__002_.pdf Max Rubner-Institut: Häufig im Lebensmitteleinzelhandel gekaufte industriell vorgefertigte Produkte und ihre Energie- und Nährwertgehalte, insbesondere Fett, Zucker, Salz. [in German: In food retailing frequently purchased industrially prefabricated products and their energy and nutritional content, in particular fat, sugar, salt] Karlsruhe, 2016, redaktionell überarbeitete Version 2017. Internet: www.mri.bund.de/fileadmin/MRI/Themen/Reformulierung/Reformulierung_Energie_und_Naehrwertgehalte.pdf (accessed: 05.02.19) Max Rubner-Institut: Fett-, Zucker- und Salzgehalte von ausgewählten vorgefertigten Produkten: Differenzierung von Produktuntergruppen und Berechnung von Quartilen. Zusatzauswertung zum MRI-Bericht „Häufig im Lebensmitteleinzelhandel gekaufte industriell vorgefertigte Produkte und ihre Energie- und Nährwertgehalte, insbesondere Fett, Zucker, Salz.“ [in German: Fat, sugar and salt content of selected prefabricated products: differentiation of product subgroups and calculation of quartiles. Additional analyses to the MRI report „In food retailing frequently purchased industrially prefabricated products and their energy and nutritional content, in particular fat, sugar, salt”] Karlsruhe, 2017, redaktionell überarbeitete Version 2018. Internet www.mri.bund.de/fileadmin/MRI/Themen/Reformulierung/180831_Reformulierungsbericht_Quartile_ge%C3%A4ndert_181001.pdf (accessed: 11.02.2019) Max Rubner-Institut: Zuckergehalte von zuckergesüßten Erfrischungsgetränken: Differenzierung von Produktuntergruppen und Berechnung von Quartilen. Zusätzliche Erhebung zum MRI-Bericht „Häufig im Lebensmitteleinzelhandel gekaufte industriell vorgefertigte Produkte und ihre Energie- und Nährwertgehalte, insbesondere Fett, Zucker, Salz“. [in German: Sugar content of sugar sweetened soft drinks: differentiation of product subgroups and calculation of quartiles. Additional survey to the MRI report „In food retailing frequently purchased industrially prefabricated products and their energy and nutritional content, in particular fat, sugar, salt”] Karlsruhe, 2018, Internet: www.mri.bund.de/fileadmin/MRI/Themen/Reformulierung/180911_Bericht_Zuckergehalt_Erfrischungsgetraenke-Titel.pdf (accessed: 07.02.19)
Section overview
Subjects
- Food Processing
- Nutritional behaviour