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Impact of the particle size within the submicron/nanometer range on the bioavailability of phenolic compounds from berry pomace
Project
Project code: MRI-LBV-08-nano21
Contract period: 01.07.2012
- 31.12.2017
Purpose of research: Basic research
Pfister, A. (2015): Untersuchungen zur Stabilisierung submikro-/nanoskaliger Partikeln aus Beerentrester (Aronia melanocarpa). Masterarbeit MRI/Beuth Hochschule für Technik, Berlin. Mayer-Miebach, E., Briviba, K., Schiffer, C., Burg, L., Klöckner, A. Behsnilian, D., Greiner, R. (2015): Bioavailability of anthocyanins, flavonols and phenolic acids from chokeberry pomace as depending on particle size distribution. Proceedings. 29th EFFoST International Conference, Athens, Greece, Vol II, 868 – 871. Schiffer, C.(2015): Einfluss der Partikelgrößenverteilung auf zelluläre Aufnahme und Transport der Anthocyane, Quercetine und Phenolsäuren. Bachelorarbeit MRI/Universität Hohenheim. Burg, L. (2014): Herstellung, Stabilisierung und Charakterisierung submikro-/nanoskaliger Präparate aus phenolreichen Pressrückständen der Beerensaftproduktion (Aronia melanocarpa). Masterarbeit MRI/Universität Gießen. Müller, V. (2014): Zelluläre Aufnahme und transepithelialer Transport phenolischer Inhaltsstoffe aus Aroniasaft und –trester. Masterarbeit MRI/Martin-Luther-Universität Halle-Wittenberg. Klöckner, A. (2013): Zelluläre Aufnahme und transepithelialer Transport phenolischer Inhaltsstoffe aus Aroniasaft. Diplomarbeit MRI/KIT.
Section overview
Subjects
- Food Chemistry
- Food Processing
Framework programme
Funding programme
Excutive institution
MRI - Department of Food and Bio Process Engineering (MRI-LBV)